Talenten Motivatie Analyse

Het binden, boeien en behouden van medewerkers is een van de grootste uitdagingen voor werkgevers. Personeel is een belangrijke ‘asset’. Als u eenmaal een goede medewerker hebt, wilt u die graag behouden en mee laten groeien met uw bedrijf. Maar hoe zorgt u dat iedereen op de juiste plek zit en zichzelf kan ontplooien? De Talenten Motivatie Analyse (TMA) laat zien waar uw werknemers het best tot hun recht komen binnen uw organisatie. Met de TMA haalt u het beste uit uw mensen.

 

Hoe werkt het?

De Talenten Motivatie analyse wordt door middel van een online vragenlijst afgenomen. Daarna volgt er een persoonlijk gesprek met een professionele coach van PUUR. Hierin worden de uitkomsten van de analyse besproken. Het eindresultaat is een heldere, positieve en ontwikkelingsgerichte rapportage die inzicht geeft in de talenten van uw werknemers.

De analyse kan worden gebruikt bij werving en selectie van nieuw personeel, als voorbereiding voor een functioneringsgesprek en bij persoonlijke ontwikkeling of coaching.

PUUR biedt organisaties loopbaan ontwikkeling op maat. U kunt bij PUUR terecht voor loopbaancoaching, een Talenten Motivatie Analyse (assessment) en (individuele) coaching. Heeft u interesse? Neem dan contact op voor een oriënterend en vrijblijvend gesprek.

Individuele loopbaancoaching

 

Als werkgever wilt u dat uw werknemers goed functioneren en hun werk met plezier doen. Maar soms lopen uw medewerkers vast. Ze ervaren bijvoorbeeld knelpunten in hun werk, hebben moeite met conflictsituaties, zijn niet meer gemotiveerd of willen zich verder ontwikkelen binnen de organisatie maar weten niet hoe. PUUR kan uw medewerkers ondersteunen bij het uitdiepen en beantwoorden van persoonlijke vragen over hun loopbaan.

 

Hoe werkt het?

Met behulp van oefeningen en praktijkopdrachten wordt uw medewerker gestimuleerd kritisch naar zijn eigen functioneren te kijken. Op deze manier krijgt hij inzicht in zijn eigen gedragspatronen, talenten en belemmeringen. Het resultaat is een beter functionerende en effectievere medewerker. Individuele loopbaancoaching kan medewerkers helpen die niet goed om kunnen gaan met stress- of conflictsituaties, moeite hebben met kritiek geven en ontvangen, last hebben van faalangst of bepaalde vaardigheden (netwerken, onderhandelen) willen ontwikkelen.

Arnold (35): “Ik was erg betrokken bij mijn werk als projectleider. Als er problemen waren, trok ik werk naar me toe en ik had moeite met delegeren. Met behulp van PUUR heb ik een helder beeld van mijn gedrag en weet ik hoe ik dit kan veranderen."

Met de Talenten en Motivatie Analyse heeft u:

  • Inzicht in de talenten en competenties van uw medewerkers
  • Een handvat om de prestaties van uw medewerkers te verbeteren
  • De mogelijkheid om ziekteverzuim te verlagen doordat mensen beter op hun plek zitten.

 

 

 

Bekijk hieronder de uitleg van

de TMA methode.

REGIO UTRECHT - GOUDA - WOERDEN - OUDEWATER T 06 - 460 88 966 INFO@PUURONTWIKKELING.NL